OFİSİMİZE BEKLİYORUZ

Adresimiz

Atatürk Mahallesi Uysal Caddesi Akkuş Sokak No: 28 /1A

FÜMİGASYON HİZMETLERİ

Fumigasyon nedir ? 
Fumigasyon, bir tür zararlılardan korunma metodudur. Zararlı olduğu düşünülen haşere, böcek ve bakteriler, kapalı bir ortamda gaz halde kimyasal maddeler (fumigant) verilerek boğulur. Fumigasyon tehlikeli bir operasyondur ve fumigasyonu gerçekleştirecek işletmelerden resmi sertifika gibi yasal gereksinimler istenir. Fumigasyon başka evreleri de gerektirir. İlk olarak fumigasyon yapılacak alan sızdırmaz bir çevrede olmak zorundadır. Daha sonra fumigant, fumige edilecek alana salınır. Sonra bu alan belli bir süre boyunca fumigantın tüm alana yayılması ve kurtulunmak istenen zararlıları öldürebilmesi için bu şekilde tutulur. Ardından bu alan havalandırılır ve zehirli fumigant gazların uzaklaştırılması sağlanır.

Bu çevredeki doğru havalandırma fumigasyonun durumundan dolayı kritiktir. Fumigant gazlarının kaynağı ile fumige edilen ürünü ayırmak önemlidir. Her ne kadar ürün artık güvenli ise de alanda halen zararlı seviyede fumigant gaz olabilir. Gaz kaynağı tamamen tükenmiş de olsa alandaki hava iyice havalandırılmadığı sürece hâlâ havada zararlı seviyede fumigant olabilir.

FUMİGASYON HİZMETİ VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER
Gemi Sanayi: Yolcu gemileri ve yük gemileri, bakımdan önce, seyir halinde yüklü veya boş durumdayken ilaçlama hizmeti ihtiyacı duyarlar. Sağlık açısından ve zorunluluk durumlarında, tüm zararlı organizmalara ve canlılara karşı ihtiyaç duyulan her herde fumigasyon hizmetini sunuyoruz. Fumigasyon hizmetini sunan firma ve personelin yetki belgesi ve uymanlığı son derece önemlidir.

Ahşap tekne ve yatlar böceklenmeye özellikle tahta kurularına karşı gerekli ortam oluşturularak fumige edilmektedir.

Konteyner Fumigasyonu: Konteynerlar uluslararası taşımalardan önce ve sonra fumigasyon işlemine tabi tutulmaktadır. Fumigasyon işlemi, yüklü konteynerlara da yapılabilir. Böylece ambalajlı ürünlerinde dezenfeksiyonu sağlanmaktadır. Konteynerlar hem yerde hemde araç üstünde işlem görebilir.

Gıda Üretim Tesisleri ve Gıda Depolarının Fumigasyonu: Özellikle temizlik ve tekrarlayan pestisitler etkin bir şekilde kullanılıyorsa, depolama alanının ilk sezonundayken tahılın fümigasyon gerektirmemesi gerekir . Bununla birlikte, böcek koruma girişimleri başarısız olursa fümigasyon yöntemi uygulanabilir. Fumigantlar, tüm haşere yaşam seviyelerinde etkindir. Bu yöntem böcekleri, kendi başlarına olduğu kadar tahılların arasındaki alanlarda da yok eder. Bu nedenle fumigantlar, pestisit fümigasyonu veya tozdan arındırmanın mümkün olmadığı yerlere de girebilir.

Fabrika ve Gıda Üretim tesislerinin Haşere fümigasyonu, tüm binayı muhtemelen toksinleyebileceğiniz veya içindeki böcekleri yok edebileceğiniz  fumigantlarla dolduran bir haşere kontrol tekniğidir . Konut veya fabrikadaki ahşap yerlerinizde kapsamlı sorunlara yol açabilecek termitleri ve diğer güçlü ahşap böceklerini ortadan kaldırmak için genellikle tek yöntemdir.

Dökme veya Ambalajlı Ürün Fumigasyonu: Ambalajlama sırasında haşere istilası, sözleşme gereklilikleri veya bitki sağlığı yönergeleri nedeniyle toplu gıda sevkiyatının fümigasyonu gerekebilir. Gıdaların yetiştirildiği ve ihtiyaç duyulduğu yerler arasındaki yolculuklar zamana göre değişebilir ve bu nedenle, kargolar sıklıkla transit olarak fumigasyona tabi tutulur.

Fumigantlar, etkinliği normal sıcaklıklara bağlı olan, odaklanma ve görünürlük süresini kısaltan zararlı bir gaz oluşturan pestisitler veya pestisit kombinasyonlarıdır. Alaşımlı fosfit, tipik bir transit fumiganttır ve genellikle yönergelerin dikta ettiği türde kullanılır.